Maaike Adema

Respect en zorg voor alle levensvormen. Dit is het Earth Charter principe waar ik op aan ga, mijn drijfveer. Ieder van ons heeft recht op zijn plek op deze aarde en het is aan ons allemaal om elkaar daarin te respecteren, ongeacht je opleidingsniveau of achtergrond. Maar het gaat ook verder dan alleen de mens. Ook dieren en planten verdienen respect en zorg, net als dat zij ook voor ons zorgen. Laten we niet kijken naar hoe we elkaar kunnen gebruiken om zelf verder te komen, maar hoe we elkaar kunnen helpen om samen verder te komen.

Vriend sinds 2021

Vakgebied: Communicatie multimedia design

Interesses: Psychologie, ontwerpen, creatief onderzoeken, dieren, bemiddelen tussen partijen

Beschrijving: Maaike Adema maakt deel uit van het team van Earth Charter Nederland, als stagiaire. In het kader van haar eindopdracht voor Avans Hogeschool, onderzoekt zij mogelijkheden voor Earth Charter Vrienden om meer met elkaar te verbinden en als Earth Charter Vrienden naar buiten te treden. Maaike neemt met het oog daarop deel aan de Earth Charter Vrienden werkgroep ‘Kracht van Verbinding’.

 

Projecten die mij inspireren:

  • Aarde op de Wereld erfgoedlijst – Project van Vriend Henry Mentink. Enorm inspirerend om te zien hoe zo’n ambitieus doel zo concreet wordt aangepakt. Er worden echte stappen gezet.
  • Hunger for Words – Project over een hond die met knoppen heeft geleerd om te praten. Dit onderzoek is spontaan ontstaan uit een fascinatie van een hondenbaasje. Zonder dat ze het doorhad ontdekte ze iets wat mogelijkheden biedt om mensen het karakter van dieren te laten zien.