Johannes Kronenberg

Laten we elkaar wakker houden, of zoals Rumi zei; “Stay together, friends. Don’t scatter and sleep. Our friendship is made of being awake.”

In een tijd van toenemende fragmentatie en crises voelt het steeds urgenter om met de vraag te leven wat het eigenlijk betekent om mens te zijn. Maar ook hoe om te gaan met ons gedeelde thuis en van daaruit een helend en daadkrachtig mens- en wereldbeeld te ontvouwen. Een luxevraag hoor ik soms, maar ook zo noodzakelijk.

Ik geef mijn bijdrage door duurzaamheid en onderwijsvernieuwing in te zetten om elkaar wakker te houden en bevriend te geraken met het idee dat naast wat ons toevalt, we ook een groot gedeelte zelf vorm kunnen geven.Tegelijk is daar de kans voor de jonge, maar ook andere generaties om elkaar voorbij alle grenzen de handen te reiken. Het Earth Charter inspireerde mij al vroeg en neem ik vanaf nu meer en meer mee in al mijn werkzaamheden om bovenstaande aan te gaan.

Johannes studeerde onlangs in Zweden af in leiderschap en duurzaamheid, heeft zijn wortels in de kunsten en werkt in Zwitserland voor het Goetheanum.

What do you want to do ?

New mail

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *