EARTH CHARTER GAME

De Earth Charter Game is een inspirerend spel dat spelers uitdaagt om via een leuke en nieuwe interactieve manier samen te werken aan een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. Om de doelen van het spel te bereiken moeten spelers samenwerken en omgaan met wederzijdse afhankelijkheid. Men kan alleen winnen door rekening te houden met elkaar en de Aarde. Dus iedereen wint, of iedereen verliest. Tijdens verschillende situaties worden spelers uitgedaagd te reflecteren op één van de principes uit het Earth Charter document en deze te relateren aan ervaringen uit het dagelijks leven.

EC game120De Earth Charter Game is vooral goed te gebruiken als kennismakingsspel en om een dialoog te krijgen over verschillende aspecten van duurzaamheid en je eigen betrokkenheid bij de Aarde en elkaar.

Het Earth Charter spel kan gebruikt worden als educatieve methode voor volwassenen, jongeren en kinderen (vanaf 9 jaar). De Earth Charter Game is ontwikkeld en gelanceerd in Brazilië en kan daar ook worden verkregen.

Het spel is in het Engels, Spaans en Portugees verkrijgbaar voor de aanschafprijs van € 60,-. exclusief verzendkosten.

KOPEN 
Om het spel te kopen kunt u (in het Engels!) een mail sturen naar de contactpersoon van het Instituto Harmonia Na Terra in Brazilië: Guilherme Blauth via guilherme@harmonianaterra.org.br 

Zie ook de website van Instituto Harmonia Na Terra en de Vimeo Video.

LENEN
Het is mogelijk om het spel te lenen via Earth Charter Nederland, met eventueel – tegen onkostenvergoeding spelleiding door één van de leden van het Earth Charter Jongeren netwerk of het Earth Charter team. Neem hiervoor contact op met Earth Charter Nederland bij de Iona Stichting of stuur een mail naar nederland@earthcharter.org om te vragen naar de mogelijkheden.