Het Earth Charter is de basis en inspiratie voor de Earth Charter Game en Show Your True Colours.

I. EARTH CHARTER GAME

De Earth Charter Game is een inspirerend spel dat spelers uitdaagt om via een leuke en nieuwe interactieve manier samen te werken aan een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. Om de doelen van het spel te bereiken moeten spelers samenwerken en omgaan met wederzijdse afhankelijkheid. Men kan alleen winnen door rekening te houden met elkaar en de Aarde. Dus iedereen wint, of iedereen verliest. Tijdens verschillende situaties worden spelers uitgedaagd te reflecteren op één van de principes uit het Earth Charter document en deze te relateren aan ervaringen uit het dagelijks leven.

EC game120De Earth Charter Game is vooral goed te gebruiken als kennismakingsspel en om een discussie los te krijgen over verschillende aspecten van duurzaamheid.

Het Earth Charter spel kan gebruikt worden als educatieve tool voor volwassenen, jongeren en kinderen (vanaf 9 jaar). De eerste editie van de Earth Charter Game is ontwikkeld en gelanceerd in Brazilië. Het spel is in het Engels, Spaans en Portugees verkrijgbaar in Brazilië. De aanschafprijs is ongeveer € 60,- euro, exclusief verzendkosten.

KOPEN 
Om het spel te kopen kunt u (in het Engels!) een mail sturen naar de contactpersoon van het Instituto Harmonia Na Terra in Brazilië: Guilherme Blauth via guilherme@harmonianaterra.org.br 

Zie ook de website van Instituto Harmonia Na Terra en de Vimeo Video.

LENEN
Het is mogelijk om het spel te lenen via Earth Charter Nederland, met eventueel – tegen onkostenvergoeding spelleiding door één van de leden van het Earth Charter Jongeren netwerk. Neem hiervoor contact op met Earth Charter Nederland bij de Iona Stichting of stuur een mail naar nederland@earthcharter.org om te vragen naar de mogelijkheden.

II. SHOW YOUR TRUE COLOURS game   

showyourtruecolours

Met Earth Charter gerelateerde vragen geeft Show Your True Colours op praktische wijze inzicht in de toepasbaarheid van de principes van het Handvest van de Aarde. Show Your True Colours wordt gespeeld aan de hand van praktische werksituatie kaarten die worden gekoppeld aan persoonlijke kwaliteiten. In afzienbare tijd wordt voor alle teamleden duidelijk wat hun individuele kwaliteiten en valkuilen zijn. Door middel van persoonlijke lenzen worden de persoonlijke kwaliteiten aan specifieke principes van het Earth Charter gerelateerd.

Wij gebruiken Show Your True Colours in het derde jaar, waar studenten in multidisciplinaire projectteams samen werken aan projecten voor een betere wereld. Bij de opleiding Global Project and Change Management van Windesheim Honours College besteden we veel aandacht aan persoonlijk leiderschap en duurzame ontwikkeling. Show Your True Colours past daar uitstekend bij. Niet alleen krijgen studenten meer inzicht in hun persoonlijke- en teamkwaliteiten, deze worden ook nog gekoppeld aan passages uit the Earth Charter. Hierdoor krijgen studenten inzicht hoe zij hun kwaliteiten kunnen inzetten voor een duurzame wereld.

Dr Liesbeth Rijsdijk, Director External Relations & International Affairs Windesheim Honours College Zwolle

Met het ShowYourTrue Colours programma hebben we een perfecte tool om studenten bewust te maken van de noodzaak tot anders handelen. De relatie met de SDG’s maakt de implementatie erg goed toepasbaar in het praktisch leerproces van de commercieel ondernemende student.

Dit spel is ontwikkeld door Earth Charter Affilliate Inner Sense, klik hier voor meer informatie.

Reageer