Earth Charter Jongeren

EARTH CHARTER YOUNG LEADERS

Jongeren zijn op diverse manieren actief in de mondiale Earth Charter beweging en hebben verschillende handelingsperspectieven. Zo is er het Earth Charter Young Leaders programma, gefaciliteerd door de Earth Charter International Youth Coordinator.

In deze toolkit, tref je een mooi overzicht aan van alle mogelijkheden en bronnen voor jongeren engagement geïnspireerd door het Earth Charter.

MAPTING- Deel je positieve acties

Mapting is een social media applicatie, ontwikkeld door het Earth Charter jongeren netwerk. Het biedt de mogelijkheid je netwerk op te bouwen door positieve acties te delen gericht op het naleven van de SDGs en het Earth Charter. Zie hier het instructiefilmpje:

EARTH CHARTER YOUTH MEET UPS

Bijzondere Earth Charter Meet Ups vinden jaarlijks plaats.

De vorige Meet Ups vonden plaats op 31 mei 2017 in Wageningen en 29 september 2017. Lees de blog van deelneemster Femke Lootens over 31 mei. Meer informatie over 29 september, met Severn Suzuki, lees je in het One World artikel hier. 

Impressie 31 mei in Wageningen 201711011897_913704712053333_7165898325151239285_n

Soms krijg je ineens de mogelijkheid om iets bijzonders mee te maken of er aan deel te nemen. Zo’n kans heeft zich pas geleden voorgedaan voor een groep van 40 jongeren uit 15 landen van de wereld, met de komst naar Nederland van Sam Crowell, Earth Charter International Faculty en Professor Emeritus Holistic Education. Het was een feest om Sam te ontmoeten. Samen met Sam hebben Earth Charter Vrienden Arjen Wals, Harriët Sjerps, Ignaz Anderson, Li An Phoa, Sherlien Sanches en Alide Roerink een bijdrage geleveren aan een dagprogramma in Wageningen over persoonlijk leiderschap geïnspireerd op het Earth Charter.

 

Voor een fotoverslag zie de Facebookpagina van Earth Charter Nederland.