Over het Earth Charter is veel te vinden aan informatie en documentatie, in vele talen en voor diverse doelen en doelgroepen. 

De Nederlandse Earth Charter tekst kan je hier downloaden. 

Het Earth Charter document is in 50 talen te vinden in de virtuele bibliotheek van Earth Charter Internationaal. Op die plek zijn Earth Charter brochures en flyers te vinden zijn, allerlei materialen voor het onderwijs, bedrijfsleven, lokale communities en publieksbijeenkomsten. De materialen zijn vrij te gebruiken en te dowloaden.

Voor kinderen en jongeren

Een mooie geïllustreerde kinderversie van het Handvest van de Aarde, tref je aan op de website ‘Aarde in Zicht’. Deze website biedt een compleet lesprogramma voor onderwijsgevenden die met het Earth Charter aan de slag vinden. Hier tref je het complete lespakket aan, inclusief een handleiding voor docenten.

Voor jongeren die leiderschap willen tonen geïnspireerd op het Earth Charter is deze toolkit geschreven. Je kan ook het Earth Charter Young Leadership programma online volgen. Een unieke kans om met jongeren uit andere delen van de wereld samen te werken voor een betere wereld.

Video’s en TV spots

Video’s, TV spots en interviews kan je bekijken en beluisteren op het speciale Earth Charter YouTube kanaal, zoals deze 60 seconden TV spot.

Onder het speciale tabblad ‘materialen‘ op deze website tref je nog meer aan, zoals de opnames van enkele Earth Charter dialogen, korte video’s, MAPTING (de app om je positieve acties voor de SDGs en het Earth Charter te delen) en informatie over de Earth Charter Game.